internationaltop.ro Web analytics

Adresa: Str. Maior Vasile Bacila nr 37, Bucuresti | Email: office@internationaltop.ro | Telefon: +4 0723.379.310

Conditii generale:

Masina este inchiriata in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere. Persoanele care inchiriaza vehicule sunt rugate sa citeasca cu atentie Contractul  in momentul preluarii autoturismului si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea documentului respectiv. Clientul trebuie sa indeplineasca toate cerintele, calificarile si standardele acceptate de SC. International Top Rent SRL, incluzand cele referitoare la metoda de plata, act de identitate valabil, permis de conducere valid si varsta.

Nu se va semna contractul in cazul in care nu se accepta tariful si termenii contractuali ai International Top Rent. Termeni si Conditii, reprezinta Anexa 2 la contractul de inchiriere auto.

SC. International Top Rent SRL isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismului, fara explicatii.

Documente necesare la preluarea masinii:

La biroul de inchiriere clientul trebuie sa prezinte urmatoarele acte in original:
- act de identitate valabil
– permis de conducere valid, detinut de minimum 12 luni, de catre o persoana cu varsta minima de 21 de ani
– card de debit/credit valabil, acceptat la plata de catre SC. International Top Rent. SRL

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente (ex. confirmare rezervare,bilet avion retur, confirmare cazare, etc.)
Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa indeplineasca conditiile SC. International Top Rent SRL si sa fie prezent la momentul semnarii contractului.

Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza sau al soferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international. Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

Preluare Masina:

Preluarea masinii inchiriate se va face la locul, data si ora stabilite de client si mentionate in contractul de inchiriere auto.

Trebuie verificate cu atentie autoturismul si formularul de constatare a daunelor existente. Daca clientul constata si alte daune existente, care nu au fost mentionate pe formular, acesta le va semnala de indata reprezentantului SC. International Top Rent SRL. Reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

Derularea Contractului:

Daca pe perioada derularii contractului de inchiriere auto are loc un incident(accident rutier, probleme tehnice, avarie, etc.), clientul este obligat sa comunice, in max. 1 ora de la producerea acestuia, reprezentantului SC. International Top Rent SRL, la numerele de telefon mentionate in contractul de inchiriere auto.

Clientul nu va incredinta masina altei persoane, care nu figureaza in contractul de inchiriere al masinii, decat catre soferii aditionali trecuti in contract. Clientul raspunde material fata de proprietar pentru orice paguba sau dauna pricinuita prin accident, cauzat de incredintarea spre conducere a autoturismului catre un sofer neautorizat de catre proprietar.

Clientul se angajaza sa conduca autoturismul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice. Este interzisa conducerea masinii inchiriate pe drumuri de tara neasfaltate, nemarcate, paduri sau drumuri forestiere.

Clientul este obligat sa pastreze in permanenta cheile si talonul asupra sa.

Returnarea masinii:

La expirarea contractului de inchiriere, clientul este obligat sa predea autoturismul reprezentantului SC. International Top Rent SRL la locul, data si ora stabilite si mentionate in contractul de inchiriere auto.

Clientul va returna autoturismul inchiriat, impreuna cu: actele, cheile, accesoriile si echipamentele in aceeasi stare in care le-a primit.

Se va verifica din nou autoturismul. In cazul in care, acesta prezinta daune care nu au fost mentionate in formularul de constatare a daunelor existente, incheiat la ridicare autoturismului inchiriat, acestea vor fi imputate clientului, costul de reparatie fiind achitat de catre client, compania fiind indreptatita sa retina depozitul (300-1000 Eur.), constituit ca si garantie la semnarea contractului de inchiriere auto. Daca pagubele produse autoturismului, depasesc valoarea garantiei, clientul este obligat sa suporte diferentele de plata.[1]

In caz de intarzieri anuntate fata de ora de predare, specificata in contractul de inchiriere auto:

-          Intre 0-1 h nu se percep tarife suplimentare

-          Intre 1-4 h se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere

-          Peste 4 h se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere

In cazul in care intarzierea nu este anuntata, autoturismul inchiriat se declara furat la Politie, clientul neputandu-se prevala de dispozitiile art. 238 Cod Penal-abuz de incredere, fapta sa fiind considerata furt potrivit dispozitiilor art. 228 Cod Penal sau functie de modalitatea de savarsire Furt Calificat-art. 229 Cod Penal, art. 230 Cod Penal- furtul in scop de folosinta.

Daca nu este respectat locul de predare al masinii inchiriate, asa cum a fost stabilit in contractul de inchiriere auto, iar partile, de comun acord, nu au stabilit alt loc de predare, clientul va suporta costurile pentru recuperarea masinii.

Autoturismul trebuie returnat cu rezervorul de combustibil plin, asa cum a fost la preluarea acestuia. Rezervorul gol sau partial alimentat cu combustibil va fi alimentat de catre SC. International Top Rent SRL. Contravaloarea combustibilului va fi retinuta din garantia initiala.

            Plata:

            Tarifele sunt stabilite in EURO si sunt negociate de catre client si SC. International Top Rent SRL. Acestea sunt trecute in contractul de inchiriere auto.

            Plata autoturismului inchiriat se face in avans, cash, cu ordin de plata sau carte de credit, in USD, EUR sau RON(la cursul BNR+ 1% curs cumparare valuta, din ziua efectuarii platii).

Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii sau pot fi adaugate in momentul rezervarii, pentru a grabi procesul de inchiriere. In contul cartii de credit prezentate la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii cat si alte taxe/costuri ce se pot aplica (ex, fransiza asigurare, servicii aditionale, etc.)
Plata cu numerar se accepta doar alaturi de un card de credit, din motive legate de securitate.
Indiferent de mijloacele de plata utilizate, International Top Rent isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea.Orice plata efectuata in alte monede convertibile este calculata in functie de rata curenta de schimb.

Tarifele contin: costul Rovinietei, Asigurare CASCO si RCA.

Tarifele nu includ combustibilul.

Taxe suplimentare:

Se pot percepe taxe suplimentare pentru:cheie pieruta, documente auto pierdute, murdarie excesiva in vehicul, tapiterie patata, etc.

            Asigurarea:

Masinile inchiriate au asigurare CASCO si RCA. Aceastea sunt incluse in tariful negociat.

Clientul/ soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila in cazul unui accident.

In cazul in care, masina inchiriata este implicata intr-un incident cu autor necunoscut, franciza este de 100Eur/eveniment.

In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie, care va constata daunele si va elibera documente necesare in caz de accident, avarie sau furt.

Asigurarea functioneaza insotita de urmatoarele documente:

  • Raportul Politiei cu:

-semnatura ofiterului de Politie care a emis Raportul si Stampila Sectiei de Politie

-specificatia daca a condus sau nu sub influenta alcoolului, iar in caz de accident

  • Anexa 2( pentru compania de asigurari) cu semnatura ofiterului de politie care intocmeste procesul verbal si stampila sectiei de Politie.
  • Autorizatie de reparatie cu semnatura ofiterului de Politie care a emis documentul si stampila Sectiei de Politie.
  • Fotocopii ale actelor de identitate si ale permiselor de conducere ale celorlalti soferi implicati in accident
  • Fotocopii ale certificatelor de inmatriculare si ale asigurarilor, celorlalte masini implicate in accident.

In cazul in care, masina a fost gasita lovita in parcare(autor necunoscut), conducatorul desemnat va merge direct la politie, unde va solicita dovada de reparatie.

Fara aceste documente, clientul este responsabil pentru costurile totale de reparatie.

In cazul furtului masinii inchiriate, clientul trebuie sa anunte politia, sa obtina actele doveditoare si sa prezinte cheile si documentele masinii.

Furtul sau tentativa de furt, neconfirmata de Politie sau daca Politia nu a primit nici o plangere asupra furtului sau a tentativei de furt; daca persoane din familia clientului sunt implicate in furt sau  pregatirea tentativei de furt sau, in cazul persoanelor juridice, a persoanei delegate, clientul este obligat sa acopere integral valoarea daunelor.

Valabilitatea:

Clientul este de acord termenii si conditiile mentionate mai sus, acestea fiind anexa la contractul de inchiriere auto. Orice completare sau modificare a termenilor si conditiilor mentionate mai sus este valabila numai in cazul in care ambele parti sunt de acord, in caz contrar, acestea fiind nule.

 [1] Aplicabile evenimentelor produse din vina clientului, in conditiile in care compania de asigurare nu despagubeste aceste daune( ex. A condus sub influenta alcoolului, narcoticelor sau altor substante, soferul nu avea  permis de conducere valabil, incidentul s-a produs pe drumuri necorespunzatoare circulatiei auto.

Sunteti aici: Acasa >> Termeni & Conditii